Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z domeną!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się Was zapytać.

Mam forum: ratedr-wrestling.xaa.pl

Chce by było: ratedr-wrestling.pl

Wiem, że trzeba coś kupować ... ale czy ktoś może mi naświetlić co gdzie i jak. I jak da się, to jak najbardziej szczegółowo, bo ja w tych sprawach nie za bardzo kumam...

Opublikowano

@up nie polecam

Ponieważ będziesz miał 100 000 ograniczeń, najlepiej to: kupujesz domenę.pl i wykupujesz hosting do niej, i możesz robić co ci się żywnie podoba.

Polecam www.serversite.eu

Opublikowano

@up

Człowieku jakie ograniczenia?! Hehe to żeś mnie rozwalił... Widać, odezwał się gość który nigdy tego nie robił i się wymądrza z jakimiś 100 000 ograniczeniami... Kupując domenę (np. na OVH) już na start dostajesz od nich FTP i możliwość wrzucenia strony na tą domenę. Bez potrzeby kupowania serwera www. Jednak to co oni oferują jest malutkie i opłaca się to wykorzystać dla malutkiej strony. Jednak jeśli chce zrobić potężną stronę to takie coś nie wystarczy i musiałby kupić serwer WWW po czym podpiąć pod niego DNS...

Zresztą to co wysłałeś to serwer www, a nie kupno domeny... I piszesz wgl nie na temat

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

wrzucenia strony na tą domenę

Dafuq? Strona jest przechowywana na serwerze, czyli na FTP. Nie można umieścić strony na domenie, czasami można kupić to w zestawie, czyli domena + serwer dość marny, żeby sobie tam stronę wrzucić i jest domena od razu pod niego podpięta.

Widać, odezwał się gość który nigdy tego nie robił i się wymądrza z domenami...

Ja mam serwer na nazwa.pl i domeny na home.pl wszystko jest gitesowo

Opublikowano

Na fwl.pl masz domeny .pl itd za darmo.

Tylko nwm jak z mysql.

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Opublikowano

Chciałbym się Was zapytać.

Mam forum: ratedr-wrestling.xaa.pl

Chce by było: ratedr-wrestling.pl

Wiem, że trzeba coś kupować ... ale czy ktoś może mi naświetlić co gdzie i jak. I jak da się, to jak najbardziej szczegółowo, bo ja w tych sprawach nie za bardzo kumam...

Tu masz poradnik o rejestracji nowej domeny http://adnews.pl/poradnik-na-czym-polega-rejestracja-domeny-internetowej/

Opublikowano

czyli domena + serwer dość marny, żeby sobie tam stronę wrzucić i jest domena od razu pod niego podpięta.

to miałem na myśli-.-

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...